maandag 6 augustus 2012

Muskieten en de Olympische SpelenGisteravond kon ik niet slapen. Als ik 's nachts slecht slaap, overdag in mijn hangmat in de tuin een uiltje knap om de dag door te komen, dan ben ik 's avonds na tienen klaar wakker. Ik zal wel niet de enige zijn, want 's nachts is het te warm om met een dekbed te slapen en te koud om dat zonder te doen. Je wilt ook niet zonder bescherming slapen, want dan word je een feestmaal voor muggen. Wij wonen vlakbij water en ik geloof dat het grootste deel van de Nederlandse muggenpopulatie in of rondom ons huis woont. Ik kan me niet voorstellen dat er elders nog meer van de pestkoppen leven. Zelfs op vakantie in Italië hadden we minder last van die beesten!

Daarom keek ik gisteravond dus naar Mart Smeets. Dat deed ik niet omdat ik een fan van die man ben, maar omdat er verder toch niets op was. In dat programma begon hij, net als alle andere Nederlandse journalisten, weer te zeuren over wanneer Ranomi Kromowidjojo losgaat. Als ik haar was, dan sloeg ik ter plekke drie borrels achterover om daarna een lapdance uit te voeren bij de presentator op schoot. Dat zal iedere journalist de mond snoeren! Aan de andere kant, wie wil dat bij Mart Smeets? Maar ik kan me goed voorstellen dat Ranomi helemaal ziek wordt van die vraag. Ze verdient goud, omdat ze zich super kan concentreren en focussen. Iedereen blij, zou je denken, maar dan begint het gezeur dat ze te serieus is. Ja dûh!

Cor van der Geest kon er gisteren ook wat van. Wat een azijndrinker. Zijn judoka's hebben niet drie, maar twee plakken verdiend en nu maait hij hard om zich heen om de hele wereld de schuld te geven. Als hij nou alleen de buitenwereld de schuld zou geven, dan zou ik er niet wakker van liggen en zijn judoka's waarschijnlijk ook niet. Maar hij roept ook dat de Nederlandse sporter decadent is. Zij hebben het er niet voorover om tot het uiterste te gaan. Pardon? En Ranomi dan? Zij krijgt juist van elke journalist op haar duvel dat ze te gefocust is! Als ik één van zijn judoka's was, dan zou ik hem na zo'n onsportieve opmerking even laten voelen hoe klaar ik was voor een gouden plak.

Toch heeft Cor van der Geest niet op alle punten ongelijk. Hij vindt het slecht voor de Nederlandse sport dat  jongeren niet meer actief sporten op school. Als dat voor Nederland geldt (mijn kinderen sporten namelijk wel op school en ook mijn studenten moeten sporten), dan heeft hij een punt. Kinderen kun je niet vroeg genoeg met sport in aanraking laten komen, want als je daarmee wacht, dan komen ze nooit meer achter de Playstation vandaan. Jacco Verhaeren, de coach van Ranomi, verwoordde het gisteravond bij Smeets aan tafel diplomatieker: 'Schoolzwemmen is afgeschaft, dat is slecht voor de sport, maar ook nog eens heel gevaarlijk in Nederland waterland.'


Geen opmerkingen:

Een reactie posten