woensdag 18 april 2012

Stadspicknick en Zwolske Tiers succesvol

Een stadspicknick, wie wil dat niet? In Park Eekhout kon je vandaag gratis picknicken tijdens de Stadspicknick. Ik had mijn eigen broodje meegenomen, maar er stond een compleet buffet met heerlijke warme en koude hapjes. Enkele Zwolse bedrijven waren zo aardig geweest om ze (alweer gratis) weg te geven. Tevens was het de aftrap van de Week van de Verbinding. Vandaar dat de burgemeester en wethouders ook aanwezig waren. 

Stadspicknick: compleet met warm en koud buffet.

Burgemeester  Henk Jan Meijer en Vlada Lisinenko.

Verbinden, hoe doe je dat? Dat doe je natuurlijk niet door alleen maar met elkaar te eten. Henk Boshove bedacht daarom dat er duurzamere contacten gelegd moeten worden: het concept weggeefworkshops van de Zwolske Tiers werd geboren. Je woont een workshop bij en je hoeft er maar één ding voor terug te doen: je gaat zelf een workshop geven. Als het goed is, dan ontstaat er een olievlek aan workshops. Wethouder Nelleke Vedelaar kreeg de eer om de eerste te verzorgen: een workshop zingen!


Wethouder Nelleke Vedelaar in actie tijdens haar zangworkshop.

Zwolse nachtegaaltjes...
Heb je zin om aan mijn weggeefworkshop Creatief Schrijven mee te doen? Ik weet nog niet hoe je je aan moet melden: bij mij of bij Henk Boshove. Als je het bij mij doet, dan geef ik het door aan Henk. Om heel eerlijk te zijn, ik weet de datum ook nog niet. Maar natuurlijk kun je al wel aangeven dat je (als je kunt) graag mee wilt doen!


Stadspicknick


2 opmerkingen:

 1. leuk mariëlle! heb je helemaal niet gesproken vandaag. Werd nogal geclaimd door allerlei journalisten die gelukkig voor veel aandacht voor Zwolsketiers zorgen. Daar was het om begonnen.

  Thx voor je leuke foto. Sta ik er ook eens op en heb ik bewijs dat ik er toch echt bij was :))

  Henk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Henk,

   We spreken elkaar vast wel op een ander moment weer. Ik vond het erg leuk om met mijn camera door het park te zwerven en om af en toe even met iemand te praten. Het was een geslaagde picknick!

   Ik ben wel benieuwd naar hoe het nu verder gaat met de workshops. Ik neem aan dat ik de datum moet prikken? Moeten deelnemers zich bij jou melden? Of bij mij? Is de website af en komen de weggeefworkshops daarop te staan? Kortom, allemaal vragen...

   Groet,
   Marielle

   Verwijderen